Hotel Protea Boleslawiec *** hotel logohotel logo

Reviewed: 2 weeks ago (20/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Sehr freundlich, Frühstück und Abendbrot im Restaurant sehr zu empfehlen. Preis Leistung absolut in Ordnung

Sehr geehrter Herr Steffen,
vielen Dank für Ihre positive Bewertung!
Es freut uns sehr, dass Ihnen die Freundlichkeit unserer Mitarbeiter sowie das Frühstück und die Speisen in unserem Restaurant gefallen haben. Wir hoffen, Sie bei Ihrem nächsten Aufenthalt wieder in Bolesławiec begrüßen zu dürfen.
Mit freundlichen Grüßen,
Kinga – Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 2 weeks ago (19/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Super klimat bardzo miła i profesjonalna obsługa polecam super jedzonko

Szanowna Pani Anno,
Dziękujemy bardzo za tak pozytywną opinię. Doceniamy słowa uznania dla personelu, jakości pokoju, czystości.. :)
Mamy nadzieję, że kolejne wizyty będą równie udane, chętnie powitamy Państwa ponownie w Stolicy Polskiej Ceramiki!
Kinga - Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 2 weeks ago (16/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Miła atmosfera , czysto , smacznie polecam .

Szanowna Pani Katarzyno,
Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię oraz wysokie oceny w każdej kategorii! :) Cieszymy się, że zarówno wizyta w restauracji, jak i pobyt w hotelu spełniły Pani oczekiwania.
Z przyjemnością zapraszamy ponownie do Stolicy Polskiej Ceramiki i Hotelu PROTEA★★★ Bolesławiec.
Pozdrawiam,
By Dłużak
Alone
Reviewed: 2 weeks ago (15/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Wszystko super, pokój / łazienka. I przepyszne śniadanie.

By Trrry
Reviewed: 2 weeks ago (15/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Close to pottery shops, very clean
Staff was so nice and spoke English.

By Grajner
Reviewed: 3 weeks ago (11/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Swietny hotel na przerwe w trasie po europie.Cichy,bezpieczny ,posiada wszystko co potrzeba zeby wypoczac

Szanowna Pani Anno,
Serdecznie dziękujemy za podzielenie się swoją opinią i tak pozytywną ocenę. Cieszymy się, że nasz hotel okazał się dogodnym miejscem do wypoczynku podczas podróży. Doceniamy również uwagi – każda sugestia pomaga nam stale udoskonalać nasze usługi, by przyszłe wizyty były jeszcze bardziej komfortowe.
Zapraszamy ponownie do Stolicy Polskiej Ceramiki i Hotelu PROTEA★★★ :)
Kinga - Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 4 weeks ago (06/02/2026)
Date of experience: 02/2026

Klimatycznie , blisko do centrum, śniadanie do poprawy, obsługa bardzo miła

Szanowny Panie Marcinie,
Dziękuję bardzo za podzielenie się swoją opinią oraz za szczegółowe oceny dotyczące pobytu w naszym hotelu. Cieszy nas, że docenił Pan klimat obiektu, dogodną lokalizację oraz uprzejmość personelu, co jest dla nas niezwykle ważne. Zwracamy również uwagę na sygnał dotyczący śniadania, każda uwaga pozwala nam podnosić jakość naszych usług.
Kinga - Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 4 weeks ago (02/02/2026)
Date of experience: 01/2026

Hotel godny polecenia. Całodobowa recepcja, zamykany parking, bardzo miła obsługa, wszędzie czysto i estetycznie. Możliwość pobytu z psem, dobre śniadanie.

Szanowny Panie Krzysztofie,
Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię na temat pobytu w naszym hotelu! Bardzo nas cieszy, że mogliśmy spełnić Państwa oczekiwania pod kątem czystości, komfortu pokoi oraz uprzejmości naszego zespołu. Zapraszamy serdecznie podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu – będzie nam niezmiernie miło ponownie gościć Państwa w Hotelu PROTEA★★★.
Z pozdrowieniami,
By Teluk Richard
Reviewed: 4 weeks ago (01/02/2026)
Date of experience: 01/2026

Wir waren schon öfters im dem Hotel ,kommen immer wieder gerne.

Szanowny Panie Richard,
dziękujemy bardzo za podzielenie się swoją opinią oraz za to, że ponownie wybrał Pan nasz hotel na miejsce pobytu.
Bardzo się cieszymy, że wracają Państwo do nas z przyjemnością - Gościnność To Nasza Pasja. Zawsze z radością powitamy Państwa ponownie w Bolesławcu!
Kinga - Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 5 weeks ago (27/01/2026)
Date of experience: 01/2026

Dobry hotel,czysty ,obsługa bardzo miła.Śniadanie bardzo dobre.To był nasz drugi raz w hotelu / nocleg w trakcie podróży

Szanowna Pani Joanno,
Dziękujemy za podzielenie się opinią i za ponowny wybór naszego hotelu podczas podróży. Jest nam bardzo miło, że pobyt uznała Pani za udany!
Gościnność To Nasza Pasja - serdecznie zapraszamy ponownie przy kolejnej okazji.
Pozdrawiam,