Hotel Protea Boleslawiec *** hotel logohotel logo

Date of experience: 12/2025

Nice atmosphere, friendly staff and a good room for a fair price.

Dear Mr. Christian,
We are pleased that you appreciated the friendly atmosphere, our team, and the comfort of your room. We also thank you for your comments – they help us continually improve the quality of our services and are a valuable element of our improvement process.
We hope that your next stay at our hotel will be even more comfortable and that the memories of your visit will remain positive!
Best regards,
By Adrian Palczak
Date of experience: 12/2025

Świetny hotel za rozsądną cenę, czystość, wystrój, restauracja w pobliżu oraz udogodnienia takie jak lodówka na piętrze.

Szanowny Panie Adrianie,
Bardzo cieszę się, że pobyt w naszym hotelu sprostał Pańskim oczekiwaniom i docenił Pan zarówno czystość oraz wystrój obiektu, jak i dostępne udogodnienia, w tym lodówkę na piętrze.
Dziękuję za wyróżnienie uprzejmości naszego personelu – jest to dla nas niezwykle budujące :)
Zapraszamy serdecznie podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu – będzie nam niezmiernie miło ponownie Pana gościć.
Serdeczne pozdrowienia,
By Beate Jaschinski
Date of experience: 12/2025

Der Aufenthalt war sehr schön, ein sehr freundliches Personal mit einem schnellen Service. Wir empfehlen das Hotel gerne weiter, kommen gerne wieder😀
Vielen Dank.

Sehr geehrter Herr Beate Jaschinski,
wir bedanken uns herzlich für Ihre positive Bewertung, Ihr Vertrauen und Ihre Weiterempfehlung. Es freut uns sehr, dass Sie Ihren Aufenthalt in unserem Hotel genossen haben! Wir freuen uns, dass Zimmer, Sauberkeit, Lage und Preis-Leistungs-Verhältnis Ihren Erwartungen entsprochen haben. Wir freuen uns auf Ihren nächsten Besuch und danken Ihnen nochmals für Ihre freundlichen Worte.
Herzliche Grüße, Kinga – Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
By Kobyłka
Date of experience: 11/2025

Było bardzo miło spędzić wolny czas u państwa, cicho, spokojnie.Na pewno jeszcze wrócę.

Szanowny Panie Marcinie,
Serdecznie dziękujemy za podzielenie się pozytywną opinią na temat pobytu w naszym hotelu. To dla nas ogromna radość, że udało się Panu wypocząć w spokojnej atmosferze, a cały pobyt pozostawił dobre wrażenie.
Z niecierpliwością czekamy na Pana kolejną wizytę w Stolicy Polskiej Ceramiki i Hotelu Protea***!
By Maria
Alone
Date of experience: 09/2025

Einzelzimmer klein aber fein .
Parkplatz top .

Sehr geehrte Frau Maria,
wir freuen uns sehr, dass Ihr Aufenthalt in unserem Hotel Ihren Erwartungen entsprochen hat.
Es freut uns, dass Sie trotz der geringen Zimmergröße den Komfort und die Atmosphäre genossen haben und dass Ihnen der Parkplatz während Ihres Aufenthalts nützlich war.
Wir freuen uns auch über die hervorragenden Bewertungen für Sauberkeit, Lage und Freundlichkeit unserer Mitarbeiter – diese Aspekte legen wir besonders Wert.
Mit freundlichen Grüßen,
Kinga – Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
By John
Date of experience: 10/2025

Great overall experience. I would most definitely stay again during future visits!

Dear Mr. John,

Thank you very much for sharing such a positive review of your stay at our hotel.
We are delighted to hear that the cleanliness of both the rooms and the entire hotel met your expectations. We are also pleased that our staff made such a good impression on you – a smile and kindness towards guests are extremely important to us.
We hope to welcome you again during your future visits to Bolesławiec.

Best regards,
Date of experience: 10/2025

Hotel bardzo sympatyczny z miłą obsługą i bardzo dobrym śniadaniem.

Szanowny Panie Adamie,
Serdecznie dziękujemy za podzielenie się swoją opinią oraz wysokie oceny w wielu kategoriach. Cieszy nas, że atmosfera panująca w hotelu, uprzejmość personelu oraz śniadanie wywarły na Państwu pozytywne wrażenie. Gościnność to nasza pasja, a satysfakcja Gości jest dla nas największą nagrodą.
Mam nadzieję, że podczas kolejnej wizyty będziemy mogli ponownie zapewnić przyjemny pobyt.
Pozdrawiam,
By Christian Fabian

Das Hotel ist ruhig gelegen. Super Essen Bedienung freundlich

Sehr geehrter Herr Christian Fabian,

vielen Dank für Ihr Feedback und die hervorragende Bewertung Ihres Aufenthalts.

Wir freuen uns, dass Ihnen die ruhige Lage unseres Hotels und unser professioneller und zuvorkommender Service gefallen haben. Ebenso freuen wir uns, dass Ihnen unser Restaurant mit polnischer Küche so gut geschmeckt hat – wir möchten, dass jede Mahlzeit für unsere Gäste ein wahrer Genuss ist.

Vielen Dank für Ihr Vertrauen und Ihre Empfehlung. Wir hoffen, Sie bald wieder in unserem Hotel begrüßen zu dürfen.

Mit freundlichen Grüßen, Kinga – Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Date of experience: 09/2025

Ogolnie ok . Parking do poprawy.

Szanowny Panie Leopoldzie,

Bardzo dziękuję za poświęcony czas i pozostawioną opinię.

Cieszy mnie pozytywna ocena dotycząca pokoju, czystości oraz uprzejmości personelu – to obszary, na które kładziemy szczególny nacisk.

Doceniam również uwagę dotyczącą parkingu. Każda wskazówka jest dla nas cenna.

Zapraszamy ponownie do Polskiej Stolicy Ceramiki i hotelu PROTEA***.

By xxx
Date of experience: 11/2025

Jest ok - nie ma ma tzw. "przerostu formy nad treścią"

Szanowny Panie Andrzeju,
Serdecznie dziękujemy za pozostawienie opinii. Cieszymy się, że pobyt spełnił Pana oczekiwania.
Mamy nadzieję, że będziemy mieli jeszcze okazję Pana ugościć w Stolicy Polskiej Ceramiki!