HOTEL NATURA RESIDENCE**** BUSINESS&SPA hotel logohotel logo

Reviewed: 4 years ago (18/05/2021)
Date of experience: 05/2021

Bardzo ładna okolica ratuje moją ocenę oraz zabieg masaż ze świecą. Śniadanie przeciętne, obsługa śrenio.

Reviewed: 4 years ago (30/03/2021)
Date of experience: 03/2021

Relaks a wokół słychać las!

Reviewed: 4 years ago (24/03/2021)
Date of experience: 03/2021

Doskonała obsługa. Czyste i przestronne pokoje. Świetna kuchnia. Przemili właściciele.

By Korepta
Date of experience: 03/2021

Super położenie i rewelacyjna obsluga.

udany pobyt weekendowy

Date of experience: 03/2021

Bardzo ładny obiekt, cudownie położony, gwarantujący odskocznię o zgiełku miasta. Bardzo dobra kuchnia, super strefa spa (profesjonalnie prowadzona) oraz ładny basen. Jedynie niektóre pokoje są trochę ciasne, mało pokoi ma możliwość korzystania z balkonu.

By Machnicka
Reviewed: 4 years ago (09/03/2021)
Date of experience: 03/2021

Bardzo dobry relaksujący pobyt, po dużych nerwach z umówieniem masaży.

Reviewed: 4 years ago (01/03/2021)
Date of experience: 02/2021

Bardzo przyjemny pobyt - obsługa miła, okolica piękna. Czyste pokoje, a do tego kameralna atmosfera - z przyjemnościa wrócimy.

Reviewed: 4 years ago (24/02/2021)
Date of experience: 02/2021

Widać zmiany w hotelu, jakaś prowizorka budowlana tu i tam.

Szanowny Panie,

Dziękujemy za tak obszerną opinię. Cieszymy się, że zauważyli Państwo pewne zmiany we wnętrzach naszego hotelu, w które wkładaliśmy ogrom pracy przez ostatni czas. Rozumiemy jednak, że nie każdemu mogły one przypaść do gustu i szanujemy to. Chcielibyśmy przeprosić za pewne niedogodności, na które Państwo zwrócili uwagę w powyższej opinii. Są to nasze pierwsze tygodnie otwarcia po lockdown – wszystkich Gości prosimy o pewną dozę wyrozumiałości.

Pragniemy jednak odnieść się do kwestii restauracji i „mrożonych owoców w deserze”, na którą zwrócił Pan uwagę. Owszem, owoce leśne, które są użyte w naszym deserze podajemy w postaci mrożonej, bowiem:

- korzystamy z własnych zbiorów z sezonu letniego. Owoce są zbierane w szczycie sezonu, czyli w momencie maksymalnej dojrzałości owoców

- zamrażanie odbywa się szokowo, w azocie, a następnie przechowywane próżniowo. To powoduje, że owoce te mają więcej witamin od świeżych owoców sklepowych (poza sezonem letnim). Te sklepowe są zbierane przed okresem najwyższej dojrzałości, bo muszą jeszcze przeżyc transport i dojrzewają w jego trakcie, najczęściej bez dostępu do światła (a to dostęp do światła jest kluczowy dla poziomu soczystości)

- dodatkowo deser jest tak skonstruowany, że zawiera kilka struktur: chrupiące, kremowe, kwaśne, słodkie...Taka jest wizja naszego Szefa Kuchni na ten deser i nie wynika to ze skąpstwa, oszczędności tylko z dbałości o produkt. Nie serwujemy bezwartościowych owoców, które w przeciwieństwie do tych które mrozimy w szczycie dojrzałości, zawierają wyłącznie wodę i polepszacze koloru.

Z poważaniem,
Natura Residence
Reviewed: 4 years ago (24/02/2021)
Date of experience: 02/2021

Ogólnie bardzo przyjemne miejsce. Doskonałe otoczenie jeśli ktoś potrzebuje ciszy i spokoju. Miła pomocna obsługa, pyszne śniadania, menu weekendowe na kolację niestety kiepsko nadaje się do zjedzenia przy małym stoliku w pokoju.