Hotel Protea Boleslawiec *** hotel logohotel logo

Reviewed: 3 days ago (09/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Bardzo klimatyczny i przytulny hotel

Szanowny Panie Romanie,
Serdecznie dziękujemy za poświęcenie czasu na podzielenie się swoją opinią. Bardzo cieszy nas, że nasza atmosfera i klimat przypadły Panu do gustu.
Zapraszamy ponownie do Bolesławca i Hotelu PROTEA★★★
By Andrzej Pawlak
Alone
Reviewed: 3 days ago (09/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Mam złe wrażenia z dnia zakwaterowania: 1) Pobrano ode mnie od razu opłatę, twierdząc, że otrzymuje pokój lepszy niż zamawiałem. Dostałem ciemny pokój nr 22 w przyziemiu. 2) Dziwny jest system, że w obecności recepcjonistki trzeba wyjąć klucz z szafki, poslugując się kodem. 3) Zaparkowałem na terenie, po 5 minutach dostałem polecenie przeparkowania samochodu. Później na "moim" miejscu stał samochód z zagranicy.

Reviewed: 4 days ago (08/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Czuliśmy się bardzo dobrze,wszystkie panie z serwisu były niespotykanie miłe.

Szanowni Pani Klaudio,
Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią po pobycie w naszym hotelu. Jest nam niezwykle miło, że czuli się Państwo u nas komfortowo, a uprzejmość personelu została przez Państwa doceniona :)) Cieszymy się, że wygodne łóżko oraz czystość wpłynęły na pozytywne odczucia związane z pobytem.
Dziękujemy również za uwagę dotyczącą wielkości łazienki – każda informacja tego typu pomaga nam doskonalić naszą ofertę i dbać o komfort gości.
Będzie nam bardzo miło gościć Państwa ponownie podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu!:))
By Av
Reviewed: 4 days ago (08/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Napewno jeszcze skorzystam jeśli będę w okolicy

Szanowny Panie Marku,
Dziękujemy za tak pochlebną opinię! Cieszy nas, że pobyt spełnił wszystkie Pana oczekiwania.
Miło nam usłyszeć, że planuje Pan odwiedzić nas ponownie - zapraszamy z przyjemnością :)
By Erin
Reviewed: 6 days ago (06/08/2026)
Date of experience: 08/2026

I loved our stay! The rooms were clean and comfortable. It was the perfect launching place pottery shopping.

Dear Erin,
Thank you very much for sharing your feedback and for your high rating of your stay at our hotel! We are delighted to hear that the cleanliness and comfort of your room met your expectations. We are pleased that the hotel proved to be a convenient base for discovering Bolesławiec pottery :D
We also thank you for your kind words about our staff!!
We hope to have the pleasure of welcoming you again during your next visit to the Polish Capital of Pottery!
Warmest regards,
By B
Reviewed: 6 days ago (06/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Hotel z elementami vintage, wszystko super, lepiej niż w niektórych markowych hotelach!

Szanowny Panie Pawle,
Serdecznie dziękujemy za tak pozytywną opinię! :) Jest nam wyjątkowo miło słyszeć, że wystrój zrobił na Panu wrażenie oraz że pobyt sprostał oczekiwaniom.
Mamy nadzieję, że podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu ponownie będziemy mieć przyjemność Pana gościć!:)
By Robert
Alone
Date of experience: 08/2026

Fajny hotel , przemiła obsługa , smaczna restauracja . Wszystko OK.

Szanowny Panie Robercie,
Serdecznie dziękujemy za podzielenie się swoją opinią po pobycie w naszym hotelu.
Jest nam bardzo miło, że zarówno atmosfera obiektu, jak i uprzejmość personelu oraz smaki serwowane w restauracji wywarły na Panu tak pozytywne wrażenie :)
Zapraszamy ponownie podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu!
By Richard
Date of experience: 07/2026

Bylismy juz pare razy w tym hotelu i przyjedzemy chetnie znowu..

Szanowny Panie Richard,
Dziękujemy za ponowny wybór naszego hotelu oraz podzielenie się opinią! Cieszymy się, że chętnie Państwo do nas wracacie, a pobyty są udane i spełniają oczekiwania.
Zapraszamy ponownie do naszego hotelu przy kolejnych wizytach w Bolesławcu - jak zawsze będzie nam bardzo miło Państwa gościć.
Date of experience: 07/2026

Bardzo dobre.
Myślę, że znowuż tam zanocujemy.

Szanowny Panie Zbigniewie,
Bardzo dziękujemy za podzielenie się swoją pozytywną opinią.
Jest nam szczególnie miło, że uprzejmość naszego zespołu, a zwłaszcza obsługa w restauracji, przyczyniła się do pozytywnych wrażeń z pobytu :)
Mamy nadzieję, że przy kolejnych wizytach w Bolesławcu ponownie będziemy mogli Państwa gościć.
Kinga - Hotel PROTEA★★★ Bolesławiec
Reviewed: 1 week ago (03/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Hotel hat sehr nette Atmosphäre und ist wunderschön dekoriert. Wir haben eine gute Adresse für die Übernachtung gefunden. Ganze Personal ist sehr freundlich und sehr hilfsbereit. Frühstück war sehr lecker und uns hat nichts gefehlt.

Szanowny Panie Mirku,
Serdecznie dziękujemy za podzielenie się swoją opinią! :D Jest nam niezmiernie miło, że docenili Państwo przyjazną atmosferę oraz nasz wystrój wnętrz.
Cieszy nas również, że śniadanie spełniło Państwa oczekiwania, a obsługa została przez Państwa zauważona jako życzliwa i pomocna.
Szczególnie dziękuję za wyróżnienie pracy naszej recepcji :)
Czekamy na Państwa ponownie podczas kolejnych wizyt w Bolesławcu!!