Sanatorium Uzdrowiskowe „Bałtyk” hotel logohotel logo

"Satisfied"

Reviewed: 2 months ago (16/02/2025)
Date of experience: 02/2025

Bardzo dobry pomysł na zimowy wypoczynek, zwiedzanie i przyrodolecznictwo

Szanowni Państwo,
bardzo się cieszymy, ze przyczyniliśmy się do Państwa dobrego wypoczynku w zimowym klimacie.
Zachęcamy do kolejnych odwiedzin. Serdecznie zapraszamy. Do miłego zobaczenia,
Concierge SU Bałtyk
Reviewed: 3 months ago (10/02/2025)
Date of experience: 02/2025

Ogólne wrażenie jest ok, świadczy o tym chociażby fakt, że byliśmy tam po raz trzeci. Ale mam uwagę odnośnie sauny, która czynna jest od godz. 12 i o tej porze jest po prostu zimna. Jeśli korzystam z basenów przed południem, nie mam możliwości skorzystania z sauny. W pakiecie jest 1,5 godzinne, jednorazowe wejście na basen czyli przed obiadem nie mam możliwości wejść do sauny. Po obiedzie z kolei są tłumy na basenie i w jacuzzi, także nie ma możliwości skorzystania.

Szanowni Państwo,
dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi wrażeniami i spostrzeżeniami po pobycie w SU Bałtyk. Wszelkie uwagi zostały przekazane do odpowiednich działów, które z pewnością zweryfikują je i dostosują do naszych realiów.
Niemniej, mamy nadzieje, że skorzystają Państwo ponownie z naszych usług. Serdecznie zapraszamy. Z pozdrowieniami znad morza,
Concierge SU Bałtyk

Reviewed: 3 months ago (03/02/2025)
Date of experience: 02/2025

To był już 6 pobyt w ośrodku. Każdy pobyt wspominamy z radością oraz oczekujemy kolejnego wyjazdu do ośrodka. Dbałość o gości, kuracjuszy przez cały personel nas bardzo cieszy, przede wszystkim kultura całego personelu, bogata baza zabiegowa, oraz przeróżne możliwości dobrego spędzania pobytu w ośrodku. Podkreślić należy również bogate menu oraz podanie poszczególnych potraw jak również mrówczą pracę obsługi na sali. Ośmielam się zwrócić uwagę, że nie docenia ( kierownik - menadżer ) wysiłku jaki obsługa wkłada w swoją mrówczą pracę poprzez sprzątanie naczyń ze stołów i noszenie tych ciężkich naczyń na tacach. Robią to z gracją ale na pewno nie wpływa to na sprawność fizyczną oraz zdrowie. Są czasami w użyciu specjalne wózki, które bardzo ułatwiają pracę, nie narażają na utratę zdrowia oraz śmiem twierdzić, że przyśpieszają sprzątanie sali, a gracja w poruszaniu oraz uprzejmość personelu nie koliduje z uprzejmością wobec gości. Myślę, że poruszony problem jest godny rozpatrzenia

Szanowni Państwo,
bardzo dziękujemy za podzielenie się z nami swoimi wrażeniami i spostrzeżeniami z kolejnego pobytu u nas. Cieszymy się niezmiernie, że docenił Pan starania naszego kompetentnego personelu oraz wszelkie udogodnienia na miejscu. Pańska uwaga dotycząca obsługi kelnerskiej została przekazana do odpowiednich osób. Życzymy wszystkiego dobrego i zapraszamy ponownie do odwiedzin. Z serdecznymi pozdrowieniami,
Concierge SU Bałtyk
Reviewed: 3 months ago (02/02/2025)

Super

Drodzy Goście,
dziękujemy za bardzo dobrą ocenę po pobycie w SU Bałtyk.
Mamy nadzieję, że uwzględnią nas Państwo ponownie w swoich planach urlopowych. Z przyjemnością ugościmy Państwa ponownie.
Pozdrawiamy ciepło. Do zobaczenia.
Concierge SU Bałtyk
Reviewed: 3 months ago (23/01/2025)

Wir waren geschockt, weil wir 658 zloty
Für die Gastronomiesteuer für unseren
Aufenthalt nachträglich zahlen mußten.
Dies wurde bei der Buchung nirgendwo
aufgeführt. Das hätte bei der Buchung
schon gesagt werden müssen.
. Das war einfach Abzocke .
Wir werden dort nicht wieder Urlaub machen.

Sehr geehrte Damen und Herren,
vielen Dank, dass Sie Ihre Eindrücke und Beobachtungen mit uns teilen. Wir freuen uns, dass die hervorgehobenen Aspekte Ihres Aufenthalts (Lage, Zimmer, andere Attraktionen oder Service) zufriedenstellend waren, wie die hohen Bewertungen zeigen.
Wir möchten Sie darauf hinweisen, dass in der Weihnachtszeit ein Aufpreis für Speisen und Getränke erhoben wird. Dies hängt mit der erweiterten Menüauswahl zusammen, die in dieser Zeit gilt. Nur Buchungen, die typischerweise für das Weihnachtspaket getätigt werden, in dem dieser Preis automatisch enthalten ist, sind von dieser Option ausgenommen.
Wir hoffen, dass die obige Erklärung der Situation für Sie ausreichend ist. Wir freuen uns darauf, Sie wieder in unserem Haus willkommen.
Mit herzlichen Grüßen aus Kołobrzeg,
Concierge SU Bałtyk
Reviewed: 3 months ago (19/01/2025)
Date of experience: 01/2025

Był to mój kolejny już pobyt w tym miejscu, niestety jakość pozostawia aktualnie wiele do życzenia. Mam wrażenie, że stosunek wzrostu ceny do spadku jakości idą bardzo proporcjonalnie. Przyjeżdżamy do Bałtyku od kilu lat, jednak ten pobyt pozostawił spory niesmak. Największe rozczarowanie sprawiła kuchnia - jedzenie mało zróżnicowane, zupy przesolone, niestety glutaminian wyczuwalny w większości dań. Miałam pakiet z obiadokolacją i niestety miałam wrażenie, że ta ciepła część sprawiała wrażenie jakby resztek, jakie pozostały z obiadu... na dodatek zupy prawie codziennie ledwo letnie. Najbardziej żenujący był fakt likwidacji ekspresów do kawy - zawsze było ich kilka i każdy mógł rano napić się pysznej kawy - do tego zapraszają aktualnie jedynie piękne napisy na stolikach "zacznij dzień od pysznej kawy..." no cóż...trudno mówić o "pysznej kawie" jaką jest czarna bryja lana z termosu, nie ma to nic wspólnego z pachnącą kawą. Dziwi mnie takie posunięcie władz Bałtyku, ponieważ w dzisiejszych czasach już nawet w bardzo podrzędnych hotelach są ekspresy do kawy. Co do basenu - woda w jacuzzi zimna - temperatura 34stopnie. Baza zabiegowa na szczęście nie uległa pogorszeniu, to samo tyczy się czystości w obiekcie.

Szanowni Państwo,
dziękujemy za podzielenie się swoimi uwagami, po pobycie u nas. Przykro nam słyszeć, że ten pobyt nie spełnił Państwa oczekiwań. Chcemy zapewnić, że traktujemy każdą opinię bardzo poważnie i dokładamy wszelkich starań, aby nasze usługi były na najwyższym poziomie. Przepraszamy, że podane dania nie były wystarczająco ciepłe ani satysfakcjonujące pod względem jakości. Wszystkie Państwa uwagi zostały przekazane do zespołu kuchennego, aby upewnić się, że proces serwowania i przygotowywania potraw zostanie usprawniony. Dodatkowo, przeanalizujemy nasze menu, aby wzbogacić ofertę i uwzględnić większą różnorodność dań, zgodną z Pani sugestią.
Rozumiemy jak ważna jest możliwość delektowania się świeżo mieloną kawą, dlatego zachęcamy do zakupu takiejże kawy w bardzo atrakcyjnej cenie.
Przykro nam, że temperatura wody w jacuzzi nie odpowiadała Pani.
Chcemy, żeby każdy element pobytu w naszym obiekcie zapewniał komfort i relaks, dlatego bardzo nam zależy na wyjaśnieniu tej sytuacji.
Czasami obniżenie temperatury wody może wynikać z konieczności przeprowadzenia cyklicznej konserwacji urządzeń lub względów technicznych. Niemniej jednak rozumiemy, że taka niedogodność mogła wpłynąć na komfort pobytu w strefie basenowej. Nasz zespół techniczny został poinformowany o tej uwadze i sprawdzi działania jacuzzi, aby upewnić się, że temperatura wody zawsze spełnia najwyższe standardy. Bardzo zależy nam na tym, aby Państwa doświadczenia w naszym obiekcie były w pełni satysfakcjonujące.
Natomiast uwaga dotycząca pokoju również została zgłoszona do odpowiedniego działu, aby w przyszłości nie dopuścić do takiej sytuacji.
Dlatego, jeśli w przyszłości pojawi się jakakolwiek niedogodność, prosimy o natychmiastowy kontakt z recepcją- nasi pracownicy chętnie podejmą szybkie działania, by rozwiązać problem na miejscu.
Zapraszamy serdecznie do ponownych odwiedzin. Z pozdrowieniami z Kołobrzegu,
Concierge SU Bałtyk

Reviewed: 3 months ago (16/01/2025)
Date of experience: 01/2025

Ogólnie - ocena dobra, ale w pokoju było bardzo zimno - wiatr wiał z okna i balkonu - nie jest to odpowiedni pokój do wypoczynku zimą

Szanowny Panie,
cieszymy się niezmiernie, że nasze wieczorki taneczne spotkały się z uznaniem i są godne polecenia.
Zachęcamy również do skorzystania z naszej oferty pobytowej (szczegóły na stronie www.sibaltyk.pl).
Z pozdrowieniami z Kołobrzegu,
Concierge SU Bałtyk
Reviewed: 3 months ago (13/01/2025)
Date of experience: 01/2025

Wracamy tu od kilku lat jesteśmy zauroczei położeniem i atmosferą, jedzeniem zabiegami polecamy go rodzinie i znajomym z Rawicza , w basenie dzieci miały problem by korzystać ze zjeżdzalni (coś z wodą). Cudowne miejsce i ludzie.

Szanowni Państwo,
bardzo dziękujemy za pozytywna opinie, w której doceniliście przede wszystkim wspaniałą atmosferę panującą u nas oraz ofertę zabiegową i kulinarna na miejscu. Cieszymy się niezmiernie, ze już od kilku lat jesteście z nami. Ewentualne niedogodności prosimy zgłaszać podczas pobytu, abyśmy mogli szybko i sprawnie zareagować i tym samym polepszyć komfort pobytu. Z przyjemnością ugościmy Państwa ponownie. Serdecznie zapraszamy. Z pozdrowieniami,
Alone
Reviewed: 4 months ago (30/12/2024)
Date of experience: 12/2024

Guest has not commented on review

Reviewed: 4 months ago (29/12/2024)
Date of experience: 12/2024

Guest has not commented on review