Sauerland Alpin Hotel hotel logohotel logo

Based on 1,152 reviews
80+ years
Reviewed: 6 weeks ago (25/07/2025)
Date of experience: 07/2025

Das Haus ist in die Jahre gekommen. Alle Angestellten des Hauses sind freundlich und bemühen sich um einen. Das Essen ist abwechslungsreich und lecker.

Sehr geehrte Höfer, Käthe,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre positiven Eindrücke von Ihrem Aufenthalt mit uns zu teilen.

Es freut uns sehr, dass Sie mit der Freundlichkeit und dem Einsatz unseres Teams so zufrieden waren und unseren Service, die Sauberkeit sowie das Restaurant besonders lobend hervorheben. Ihr schönes Feedback zu dem abwechslungsreichen und schmackhaften Essen motiviert unser gesamtes Team und bestätigt unsere Bemühungen.

Ihre Anmerkung hinsichtlich des Alters unseres Hauses nehmen wir aufmerksam zur Kenntnis. Rückmeldungen wie Ihre sind für uns sehr wertvoll, um gezielt an Verbesserungen zu arbeiten und unseren Gästen weiterhin eine angenehme Atmosphäre zu bieten.

Wir danken Ihnen für Ihr Vertrauen und Ihre Weiterempfehlung und würden uns freuen, Sie bald wieder bei uns begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

By Walter Eymael
Reviewed: 7 weeks ago (24/07/2025)
Date of experience: 07/2025

Gezellige locatie met ruimte voor verbetering

We hebben onlangs in dit hotel verbleven en kijken terug op een over het algemeen aangenaam verblijf. De ligging is prachtig, met talloze wandelmogelijkheden in de directe omgeving – ideaal voor natuurliefhebbers. Een groot pluspunt is de ruime en gratis parkeergelegenheid.

De kamers zijn schoon en comfortabel, maar wel wat gedateerd. Vooral de matrassen zijn aan vervanging toe; deze zijn doorgelegen en dat komt het slaapcomfort niet ten goede. Ook de badkamer kan een opfrisbeurt gebruiken.

Het ontbijt en diner zijn uitgebreid en gevarieerd – absoluut een troef van dit hotel. De lunch is inbegrepen in het all-in arrangement, maar het is jammer dat er geen lunchpakket voorzien wordt voor wie op uitstap gaat. Daardoor ben je eigenlijk gebonden aan het hotel als je ten volle gebruik wilt maken van de formule.

De sfeer in het hotel is aangenaam. De live-muziek op zaterdagavond zorgde voor een gezellige toets. Minder positief was de houding van sommige personeelsleden, met name de dame aan de receptie, die wat afstandelijk en ongeïnteresseerd overkwam – hier is nog winst te boeken op vlak van gastvrijheid.

Een ander aandachtspunt is dat de kegelbaan extra kost, ook bij een all-in verblijf, terwijl dit nergens vooraf vermeld stond. Meer transparantie hierover zou wenselijk zijn.

We hebben geen gebruik gemaakt van de sauna of het zwembad en kunnen daar dus geen oordeel over geven.

Samengevat: een hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding op een mooie locatie, maar wel met enkele duidelijke verbeterpunten die het verblijf nog aangenamer zouden kunnen maken.

Beste(r) Walter Eymael,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om zo’n uitgebreide en zorgvuldige terugkoppeling over uw verblijf met ons te delen.

Het doet ons plezier te lezen dat u vooral heeft genoten van de prachtige ligging en de vele wandelmogelijkheden in de omgeving – dit zijn inderdaad bijzondere troeven voor natuurliefhebbers. Ook uw waardering voor de ruime, gratis parkeergelegenheid, de netheid en het comfort van de kamers, evenals het gevarieerde ontbijt en diner, is een mooie erkenning voor ons team.

Uw opmerkingen over de matrassen en de behoefte aan een vernieuwde badkamer nemen wij serieus; wij begrijpen hoe belangrijk slaapcomfort en moderne voorzieningen zijn voor een optimaal verblijf. Ook uw suggestie rondom het ontbreken van een lunchpakket voor gasten die veel op pad zijn, is waardevolle feedback met het oog op het verbeteren van ons all-in aanbod.

Fijn om te lezen dat u de sfeer in het hotel en de live-muziek als positief heeft ervaren. Dat niet alle medewerkers even gastvrij zijn overgekomen en dat u de transparantie rondom de meerprijs van de kegelbaan als onvoldoende heeft ervaren, nemen wij eveneens ter harte. Open feedback zoals de uwe geeft ons belangrijke inzichten in waar wij de gastbeleving verder kunnen optimaliseren.

Wij danken u tenslotte ook voor uw positieve ervaringen met de prijs-kwaliteitverhouding en uw realistische blik op mogelijke verbeterpunten. Graag hopen wij u bij een volgend verblijf een nog aangenamere ervaring te bieden.

Veel dank voor uw openheid en het delen van uw aanbevelingen.

By Van Kooten
80+ years
Reviewed: 7 weeks ago (24/07/2025)

Een prettig verblijf

Beste(r) Van Kooten,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve indrukken van uw verblijf met ons te delen.

Het doet ons veel plezier te vernemen dat u een prettig verblijf bij ons heeft gehad en dat u met name tevreden was over uw kamer en het restaurant. Uw waardering voor de service, netheid en de prijs-kwaliteitverhouding motiveert ons team om voortdurend het beste voor onze gasten te bieden.

Ook uw terugkoppeling over het zwembad stellen wij op prijs en nemen we mee bij onze verdere initiatieven om onze faciliteiten te optimaliseren.

Nogmaals dank voor uw open feedback. Wij hopen u in de toekomst opnieuw als gast te mogen verwelkomen.

Viele Grüße,

Geschäftsführer
Reviewed: 7 weeks ago (22/07/2025)

Goed hotel en goed eten

Vielen Dank für Ihre Bewertung.

Herzliche Grüsse,

Geschäftsführer
Reviewed: 7 weeks ago (22/07/2025)
Date of experience: 07/2025

Zeer gedateerd en toe aan een opknapbeurt

Beste mevrouw Rolffs,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring zo openlijk met ons te delen.

Het spijt ons dat de algehele indruk van ons hotel niet aan uw verwachtingen voldeed en dat u de inrichting verouderd vond. We nemen uw beoordeling dat een opknapbeurt nodig is zeer serieus, aangezien het comfort en welzijn van onze gasten onze hoogste prioriteit heeft.

We stellen uw beoordelingen van individuele aspecten zoals kamers, service, netheid, restaurant, zwembad en prijs-kwaliteitverhouding ook zeer op prijs. Ze helpen ons bij het werken aan verdere verbeteringen.

We danken u voor uw oprechte woorden en hopen u ooit te overtuigen van een positieve verandering.

Date of experience: 07/2025

We hebben genoten van het weekend in jullie gastvrij hotel.

Beste Familie Hendriks,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken met ons te delen. We zijn blij te horen dat u een zeer aangenaam weekend in ons hotel heeft gehad en vooral onze gastvrijheid heeft gewaardeerd.

Uw positieve recensies over de service, het restaurant en de prijs-kwaliteitverhouding vormen een grote motivatie voor ons hele team. We stellen uw verdere opmerkingen ook zeer op prijs.

Met vriendelijke groet

By schaefer hartmut
Date of experience: 07/2025

service und personal sind top .der ausblick von zimmer 343 auf das nicht so schön gepflegte dach und die rechte zaun und graslandschaft fällt nicht positiv ins auge

Sehr geehrter schaefer hartmut,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre Erfahrungen bei uns so ausführlich zu schildern.

Es freut uns sehr, dass Sie unseren Service und das Engagement unseres Personals als besonders positiv wahrgenommen haben. Ihre lobenden Worte sind für unser gesamtes Team eine wertvolle Anerkennung und Motivation.

Gleichzeitig danken wir Ihnen für Ihren offenen Hinweis bezüglich des Ausblicks aus Zimmer 343 und der von Ihnen angesprochenen Umgebung. Ihre Rückmeldung zu diesem Aspekt nehmen wir aufmerksam auf, denn solche Hinweise helfen uns dabei, die Aufenthaltsqualität kontinuierlich zu verbessern und auf die Wünsche unserer Gäste einzugehen.

Auch Ihre Bewertungen der Zimmer, Sauberkeit, des Restaurants, Schwimmbads und des Preis-Leistungsverhältnisses wissen wir sehr zu schätzen. Ihre differenzierten Eindrücke zeigen uns, wo wir bereits überzeugen und wo wir noch nachbessern können.

Wir hoffen, Sie geben uns in Zukunft erneut die Gelegenheit, Sie bei uns begrüßen zu dürfen und Sie noch umfassender von unserem Haus zu überzeugen.

By Han
Date of experience: 07/2025

Oudbollig, maar daardoor sfeervol, terug naar de haren 70. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Schoon en de buffetten waren elke dag anders. Eenvoudig maar goed eetbaar

We raden het voor enkele dagen als uitvalsbasis ten zeerste aan

Beste Han,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf zo openlijk met ons te delen.

We zijn enorm blij dat u heeft genoten van de bijzondere ambiance van ons hotel en de nostalgische sfeer. We willen ons team in het bijzonder bedanken voor uw complimenten – vriendelijkheid en behulpzaamheid zijn erg belangrijk voor ons en motiveren ons elke dag. Uw positieve feedback over de netheid en de gevarieerde buffetten bevestigt onze toewijding om het verblijf van onze gasten altijd aangenaam te maken.

Tegelijkertijd danken we u voor uw realistische beoordeling van de faciliteiten en zijn we blij dat u ons hotel graag aanbeveelt als uitvalsbasis voor een korter verblijf. We beschouwen uw feedback over de afzonderlijke ruimtes, met name de kamer en het zwembad, als waardevolle suggesties.

Het is fijn om te lezen dat u onder de indruk was van onze prijs-kwaliteitverhouding. Uw beoordeling is een belangrijke erkenning voor ons en geeft ons waardevolle tips voor toekomstige verbeteringen.

By Patrick Aanen
Alone
Reviewed: 2 months ago (20/07/2025)
Date of experience: 07/2025

Ik ben heerlijk uitgerust. Dat is wel heel erg fijn, in een mooie omgeving.

Beste Patrick Aanen,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen. We zijn blij te horen dat u heerlijk heeft kunnen ontspannen in ons hotel en de omgeving bijzonder rustgevend vond.

We stellen uw gedetailleerde feedback over onze verschillende aspecten, zoals onze kamers, service, netheid, restaurant en zwembad, ook zeer op prijs. Uw feedback geeft ons waardevolle inzichten in waar we onze gasten nog meer comfort kunnen bieden.

Het is fijn om te horen dat u over het algemeen een prettige tijd bij ons heeft gehad. We hopen u bij uw volgende verblijf weer te mogen verwelkomen, zodat u weer kunt ontspannen.

By Nellie leenders
Reviewed: 2 months ago (20/07/2025)
Date of experience: 07/2025

Fijn hotel, aardige mensen aan receptie en in het restaurant. Jammer dat we een paar keer zo vroeg al uit het restaurant moesten en niet meer op het balkon konden zitten. Dat was huist een fijn plekje.

Beste Nellie leenders,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring met ons hotel te delen.

Het doet ons veel plezier te horen dat u genoten heeft van uw verblijf en vooral de vriendelijkheid van ons team bij de receptie en in het restaurant waardeert. Uw uitstekende beoordelingen voor kamer, service, netheid, restaurant, zwembad en prijs-kwaliteitverhouding zijn een geweldig compliment en motiveren ons om ons serviceniveau hoog te houden.

We begrijpen dat het jammer was dat u het restaurant en het balkon niet altijd zo lang kon gebruiken als u wenste. Fijn om te vernemen dat het balkon voor u een bijzonder aangename plek was. Uw feedback nemen we serieus en zien we als waardevolle input om onze gastvrijheid verder te optimaliseren.

Nogmaals hartelijk dank voor uw open terugkoppeling en vertrouwen. Graag verwelkomen wij u in de toekomst opnieuw als gast.