Sauerland Alpin Hotel hotel logohotel logo

Based on 1,727 reviews
By B Bruens
Reviewed: 3 months ago (06/05/2026)
Date of experience: 05/2026

WIJ WAREN ZEER TEVREDEN OVER DE KAMER EN HET ETEN EN DE BEDIENING WAS PRIMA,HET PARKEREN WORD IN DE TOEKOMST WEL EEN PROBLEEM, VERDER ALLE LOF GROETEN Ben en Loes Bruens

Beste Ben en Loes Bruens,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve indrukken en ervaringen met ons te delen.

We zijn erg blij dat u zo tevreden was met uw verblijf, met name over de voorzieningen op de kamer, het culinaire aanbod en de attente service. Uw complimenten betekenen veel voor ons hele team en bevestigen onze dagelijkse motivatie om onze gasten een aangenaam verblijf te bieden.

We hebben uw opmerking over de parkeergelegenheid genoteerd. Feedback zoals die van u geeft ons waardevolle inzichten om het comfort van al onze gasten in de toekomst te garanderen.

We danken u hartelijk voor uw uitstekende recensie en uw bereidheid om ons aan te bevelen. We hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

By Maria Schüpmann
Date of experience: 05/2026

Das Hotel liegt ziemlich zentral in einem kleinen Ort, der sehr schön ist. Das Hotel selber ist etwas älter, aber sauber.

Sehr geehrte Maria Schüpmann,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihren Aufenthalt in unserem Haus zu bewerten und Ihre Eindrücke mit uns zu teilen.

Es freut uns sehr zu lesen, dass Ihnen die zentrale Lage unseres Hotels im schönen Ort gefallen hat und Sie mit der Sauberkeit sowie der Atmosphäre zufrieden waren. Ihr positives Feedback zu unserem Service, dem Restaurant und dem Preis-Leistungsverhältnis wissen wir besonders zu schätzen.

Ihre Hinweise zum Alter des Hauses nehmen wir aufmerksam zur Kenntnis. Es motiviert uns, weiterhin an einem angenehmen und gepflegten Ambiente für unsere Gäste zu arbeiten, damit Sie sich auch künftig wohlfühlen.

Wir danken Ihnen für Ihre differenzierte Rückmeldung und Ihre Bereitschaft, unser Hotel weiterzuempfehlen. Es wäre uns eine Freude, Sie bei einer weiteren Gelegenheit wieder begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

By Kees vd Engel
Date of experience: 05/2026

Een gemiddeld hotel met slechte parkeermogelijkheden en weinig variatie omtrent het ontbijt te laat aangevuld moesten lang wachten voor nieuwe aanvulling!!!!!!!!

By Lingen
Date of experience: 05/2026

Het was zeer goed,geen klachten

Geachte heer/mevrouw Lingen,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring met ons te delen.

We zijn erg blij te horen dat uw verblijf volledig naar tevredenheid was en dat u geen klachten had. Uw uitstekende beoordelingen van de kamer, onze service en het restaurant zijn een waardevolle motivatie voor ons hele team. We stellen uw positieve feedback over de prijs-kwaliteitverhouding en de netheid ook zeer op prijs.

Uw bereidheid om ons aan te bevelen betekent veel voor ons. We hopen u in de toekomst weer te mogen verwelkomen.

Algemeen directeur
Date of experience: 05/2026

We hebben genoten van ons verblijf in uw hotel! Vriendelijk personeel dat volop de tijd nam om informatie over de omgeving te geven en dingen uit te leggen. De kamer, die we zonder problemen hebben laten upgraden tot eentje met balkon en uitzicht op de bergen, was heerlijk ruim, schoon, had iedere dag opnieuw meer dan voldoende handdoeken en de bedden waren prima. De douche had een hoge instap; voor ons geen probleem maar voor ouderen wellicht wel wat aan de hoge kant.
Wat betreft het restaurant: heerlijk gegeten. Het diner ‘s avonds bestond niet uit een 4 gangen menu maar een 4 gangen buffet maar met een ruime keuze, zowel ‘s ochtends als ‘s avonds. De schalen werden goed en tijdig aangevuld. Misschien zou er nog een extra koffiezetapparaat bijgezet kunnen worden. Nu waren er soms wat lange rijen. Tussen 17.00 en 24.00 uur gratis drankjes aan de bar was super: nooit eerder meegemaakt!

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf bij ons zo gedetailleerd te beschrijven.

We zijn blij te lezen dat u zo genoten heeft van uw verblijf en dat de vriendelijkheid en behulpzaamheid van ons team uw ervaring hebben verrijkt. Het feit dat u zonder problemen uw kamercategorie heeft kunnen upgraden en dat u met name het comfort, de netheid en de ruimte van de accommodatie, inclusief het balkon met uitzicht, zeer op prijs stelde, is voor ons erg belangrijk.

We hebben uw opmerkingen over de kamerfaciliteiten, met name de hoge douchebak, genoteerd. We stellen uw openhartige feedback zeer op prijs en beschouwen deze als waardevolle input voor toekomstige verbeteringen, met name met betrekking tot de uiteenlopende behoeften van onze gasten.

We zijn erg blij met uw positieve feedback over het culinaire aanbod en de variëteit van het buffet. Het is fantastisch om te horen dat de selectie, de versheid en de tijdige aanvulling van het eten indruk op u hebben gemaakt. We nemen uw opmerking over de wachttijd bij het koffiezetapparaat ook ter harte en zullen dit meenemen in onze overwegingen om de gastervaring verder te optimaliseren. Uw waardering voor de gratis drankjes 's avonds motiveert ons om deze service met toewijding te blijven aanbieden.

Hartelijk dank voor de uitstekende recensies op alle vlakken en uw bereidheid om ons restaurant aan te bevelen. Uw vertrouwen is een grote eer en een inspiratie voor ons hele team.

By Hubert
Date of experience: 05/2026

Personal freundlich, Essen reichlich und gut, alles sauber, alles fein

Sehr geehrter Hubert,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihren Aufenthalt bei uns ausführlich zu bewerten. Ihr positives Feedback freut uns sehr.

Es bedeutet uns viel zu lesen, dass Sie unser freundliches Personal, das reichhaltige Essen sowie die Sauberkeit unseres Hauses besonders hervorheben. Wir legen großen Wert darauf, unseren Gästen eine angenehme und einwandfreie Umgebung zu bieten, und wissen Ihr Lob sehr zu schätzen.

Auch Ihre sehr guten Bewertungen in den einzelnen Bereichen und Ihre Bereitschaft, uns weiterzuempfehlen, sind für unser gesamtes Team eine schöne Bestätigung. Das motiviert uns, unseren Service stets auf hohem Niveau zu halten.

Vielen Dank, dass Sie Ihre Eindrücke mit uns und anderen Gästen teilen. Wir würden uns freuen, Sie bei Gelegenheit erneut bei uns begrüßen zu dürfen.

Herzliche Grüße

Date of experience: 05/2026

Een goed concept om zorgenloos te ontspannen.

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf met ons te delen.

We zijn blij dat ons concept u de ontspanning en zorgeloze sfeer heeft geboden waarnaar u op zoek was. Uw positieve feedback op alle vlakken is van onschatbare waarde voor ons hele team en een bewijs van onze dagelijkse inspanningen.

We stellen uw vriendelijke woorden over de service, de netheid en het culinaire aanbod zeer op prijs. Uw hoge waardering voor de prijs-kwaliteitverhouding en uw bereidheid om ons aan te bevelen zijn ook erg belangrijk voor ons en motiveren ons om de kwaliteit van onze service continu te verbeteren.

Dank u voor uw vertrouwen en we hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

Directeur
By Emile en Maria van Oeijen.
Date of experience: 05/2026

Enkele problemen werden snel opgelost. Het enige probleem wat overbleef was dat de douchebak 50 cm hoog was. Mij vrouw kan niet klimmen, dus kon zij niet douchen. De douche in de kamer, die wij vorig jaar hadden, had dat probleem niet.

Beste Emile en Maria van Oeijen,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw uitgebreide ervaringen met ons te delen.

We zijn blij te horen dat de meeste problemen die u tijdens uw verblijf ondervond snel zijn opgelost en dat u onze service, netheid, restaurant en prijs-kwaliteitverhouding een hoge waardering heeft gegeven. We stellen uw bereidheid om ons hotel aan te bevelen zeer op prijs en beschouwen dit als een waardevolle bevestiging van onze dagelijkse inzet.

Tegelijkertijd vinden we het erg jammer dat de hoogte van de douchebak in uw kamer een negatieve invloed heeft gehad op uw comfort. We begrijpen volledig hoe belangrijk een toegankelijke douche is voor een zorgeloos verblijf, zeker als u uw ervaring van vorig jaar vergelijkt met een andere kamerindeling. We nemen uw feedback dan ook zeer serieus en zullen deze gebruiken als belangrijke input voor toekomstige verbeteringen.

Nogmaals hartelijk dank voor uw uitgebreide feedback en we hopen u bij uw volgende bezoek weer te mogen verwelkomen.

Nogmaals hartelijk dank voor uw uitgebreide feedback. Met vriendelijke groet,

By Chantal
Reviewed: 3 months ago (03/05/2026)
Date of experience: 05/2026

Fijn verblijf. Alles was netjes en schoon. Eten was lekker. Gezellige muziek in de avond.

Beste Chantal,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaring met ons te delen.

We zijn blij te horen dat u tevreden was met de netheid en verzorging van zowel uw kamer als het hotel in het algemeen. Uw complimenten over het eten en de gezellige sfeer met muziek in de avond betekenen veel voor ons en vormen een mooie bevestiging van het werk van ons hele team.

We waarderen uw uitstekende beoordelingen voor het restaurant, de prijs-kwaliteitverhouding en de netheid in het bijzonder. Uw feedback is een grote motivatie voor ons en onderstreept onze inzet om het onze gasten zo aangenaam mogelijk te maken.

Herzliche Grüße

Geschäftsführer
Reviewed: 3 months ago (03/05/2026)
Date of experience: 05/2026

Erg gastvriendelijk en goed geluidsdicht leuk iedere avond livemusic met een snackje tussendoor geweldig
Goede regeling met de tijdsbandjes in de avond bij het avondeten.
Service van de hele dag koffie/thee en vanaf 17:00uur gratis drankjes

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw zeer positieve indrukken van uw verblijf bij ons met ons te delen.

We zijn verheugd te lezen dat u met name de gastvrijheid van ons team, de geluiddichte kamers en het gevarieerde entertainmentprogramma met livemuziek in de avonden heeft gewaardeerd. We stellen uw waardering voor de attente details, zoals de hapjes tijdens de muziekavonden en onze selectie koffie, thee en andere dranken, zeer op prijs.

Ook de tijdsindeling voor het diner zijn we erg blij, omdat we ernaar streven een ontspannen en aangename sfeer voor onze gasten te creëren. Uw uitstekende beoordelingen op alle vlakken motiveren ons hele team en bevestigen onze dagelijkse inzet.

We zijn u bijzonder dankbaar dat u ons wilt aanbevelen. Uw feedback is voor ons een waardevolle bevestiging en een stimulans.