Sauerland Alpin Hotel hotel logohotel logo

Based on 1,582 reviews
By Kik
Date of experience: 05/2026

Een paar heerlijke dagen uit. Wat een mooie omgeving en het hotel was prima. We waren nieuwsgierig naar jullie hotel vanwege de negatieve recencies. Ja, het hotel dient op een aantal plaatsen ver vernieuwd te worden maar alleen degene die voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten, moeten dan maar een paar centen meer neer leggen. Alles was prima geregeld, de maaltijden overvloedig en heerlijk

Beste Kik,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om zo openhartig en uitgebreid uw ervaringen bij ons te delen.

Het doet ons bijzonder goed te lezen dat u heeft genoten van een paar heerlijke dagen in ons hotel en de prachtige omgeving heeft kunnen waarderen. Uw positieve opmerkingen over de organisatie, de maaltijden en de vriendelijkheid van ons team vormen een waardevolle erkenning voor ons dagelijkse werk.

We begrijpen uw opmerkingen over enkele verouderde delen van het hotel en nemen deze ter harte. Uw genuanceerde kijk en waardering voor de prijs-kwaliteitverhouding worden zeer gewaardeerd en helpen ons om te blijven streven naar verdere verbeteringen, zonder het bijzondere karakter van ons hotel uit het oog te verliezen.

Hartelijk dank voor uw aanbeveling en uw vertrouwen in ons team. We hopen u in de toekomst opnieuw te mogen verwelkomen.

Herzliche Grüße

Geschäftsführer
Date of experience: 05/2026

Standaard kamer te ongezellig, en douchen in bad is ouderwets, en gevaarlijk vooral voor ouderen, hadden dit bij boeken gemeld, maar niks mee gedaan, de maaltijden s,avonds in twee gedeeltes is niet fijn, wij hadden van 7 tot8 en er werd niet aangevuld, restaurant is te klein om te eten, zoeken naar een eigen plek moeilijk, ook,parkeren groot probleem

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw gedetailleerde indrukken en ervaringen tijdens uw verblijf met ons te delen.

Het spijt ons zeer dat u zich niet op uw gemak voelde in de standaardkamer die u geboekt heeft en dat de badkamerfaciliteiten en de douche u ongemak hebben bezorgd. Wij nemen uw opmerkingen over het comfort en de veiligheid van de douche, die u al tijdens het boekingsproces heeft aangegeven, zeer serieus. Het spijt ons dat wij uw zorgen niet eerder beter hebben kunnen wegnemen.

Wij hebben ook uw feedback over de wachttijden tijdens het diner en de grootte van het restaurant zorgvuldig gelezen. Wij begrijpen dat de beperkte tijd, het gebrek aan bijvullen van drankjes en de lastige parkeersituatie uw ervaring mogelijk hebben beïnvloed.

Uw eerlijke opmerkingen over de servicekwaliteit, de sfeer in de kamer en andere organisatorische aspecten zijn belangrijke informatie voor ons om gerichte verbeteringen door te voeren. Wij waarderen uw eerlijke feedback en nemen uw suggesties zeer serieus, aangezien de tevredenheid en het welzijn van onze gasten altijd onze hoogste prioriteit hebben.

Wij zijn ook zeer verheugd uw opmerkingen over de servicekwaliteit, de sfeer in de kamer en andere organisatorische aspecten te vernemen. Met vriendelijke groet,

Date of experience: 05/2026

Wij (6 personen) komen voor de 3 e keer een midweek (gecombineerd met 2 golfdagen) en is weer goed bevallen. Enige wat ons verbaasde is dat tegenwoordig er geen lunchpakket meegenomen mag worden terwijl je er feitelijk wel voor betaald. Bij navraag mochten we alleen op de 2 golfdagen een lunchpakket meenemen. Voelde als een bescheiden meevaller…, maar jammer om op dit soort zaken te bezuinigen.
Hotel is hier en daar wat verouderd en zou misschien wat opgefrist mogen worden. Bediening was prima.

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u voor de derde keer voor ons heeft gekozen. We zijn blij te horen dat uw verblijf – en uw golfdagen – over het algemeen een positieve ervaring waren.

Het spijt ons dat het beleid met betrekking tot lunchpakketten voor enige verwarring heeft gezorgd. We nemen uw feedback over de afhandeling van de lunches en uw begrip dat dit voor u een verschil heeft gemaakt, zeer serieus. We willen u ook bedanken voor uw eerlijke feedback over de faciliteiten van het hotel en begrijpen dat een opfrisbeurt uw verblijf nog aangenamer zou kunnen maken.

We zijn erg blij met uw complimenten over ons serviceteam en het restaurant. Uw aanbeveling betekent veel voor ons en motiveert ons om te blijven werken aan verbeteringen.

By Mirjam
Reviewed: 2 weeks ago (30/04/2026)
Date of experience: 04/2026

Een gezellig hotel, vriendelijk personeel en heerlijk eten!

Beste Mirjam,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaringen met ons te delen.

We zijn erg blij te horen dat u uw verblijf in ons hotel als prettig en gastvrij heeft ervaren. Uw complimenten voor ons vriendelijke team en het culinaire aanbod betekenen veel voor ons en bevestigen onze dagelijkse inzet voor het welzijn van onze gasten.

We stellen uw uitstekende beoordelingen voor netheid, service en prijs-kwaliteitverhouding ook zeer op prijs – ze zijn een grote motivatie voor het hele team.

Bedankt voor uw aanbeveling en we hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

By Trudi Arends
Reviewed: 2 weeks ago (29/04/2026)

Verrassend goed!!! Eten afwisselend

Beste Trudi Arends,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf bij ons met ons te delen.

We zijn erg blij te lezen dat u volledig tevreden was en in het bijzonder blij met het gevarieerde menu en andere aspecten van ons hotel. Uw lof voor de kamers, de service, de netheid en de prijs-kwaliteitverhouding is een grote motivatie voor ons hele team.

We stellen uw uitstekende recensie en aanbeveling zeer op prijs. Het is fantastisch om te horen dat we in alle opzichten aan uw verwachtingen hebben kunnen voldoen.

By Peter S
Reviewed: 2 weeks ago (28/04/2026)
Date of experience: 04/2026

Over het algemeen zeer tevreden over ons verblijf, m.n.de ruime kamer, het uitgebreide ontbijtbuffet en de gezellige bar krijgen het oordeel erg goed. Qua keuze viel het restaurant ietwat tegen maar scoort wel ruim voldoende. De wifi in het hotel was onvoldoende, om de haverklap werd je eruit gegooid en was inloggen daarna vaak niet meer mogelijk, ondanks dat ons werd verteld dat de wifi onlangs vernieuwd zou zijn. Al met al hebben we genoten van ons driedaagse arrangement en zijn we niets tekort gekomen.

Beste Peter S,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf bij ons zo uitgebreid met ons te delen.

We zijn blij te lezen dat u over het algemeen zeer tevreden was en met name onder de indruk was van de ruime kamer, het gevarieerde ontbijtbuffet en de aangename sfeer in onze bar. We stellen uw positieve feedback over de service, de netheid en de prijs-kwaliteitverhouding zeer op prijs en zullen deze complimenten graag aan ons team doorgeven.

Tegelijkertijd betreuren we het dat de keuze in het restaurant niet helemaal aan uw verwachtingen voldeed en dat de wifi-verbinding tijdens uw verblijf instabiel was. We nemen uw feedback zeer serieus en beschouwen het als een belangrijke stimulans om de ervaring van onze gasten verder te verbeteren.

We zijn des te blijer dat u ondanks deze punten toch van uw verblijf heeft kunnen genieten en dat het u niets is ontgaan. We stellen het zeer op prijs dat u ons wilt aanbevelen.

By Afra
Reviewed: 2 weeks ago (28/04/2026)
Date of experience: 04/2026

Wij hebben heerlijke dagen gehad in Sauerland. Prachtige omgeving, leuke dingen gedaan zoals naar de Atta grotten, de kabelbaan bij Willingen, gewandeld. Het is een mooi hotel en we hebben lekker gegeten. Het buffet aanbod vonden wij helemaal prima. Ook het ontbijt was goed verzorgd. We hebben een gezellige avond gehad in de hotelbar waar een karaoke avond plaatsvond met de Dorpsvrienden uit Limburg. De kamer was heel groot en schoon. Ook hebben we gezwommen en gebruik gemaakt van de sauna waar het heerlijk rustig was. Kortom: wij komen misschien weer terug!

Beste Afra,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw verblijf bij ons zo uitgebreid te beschrijven.

We zijn erg blij te lezen dat u een fantastische tijd heeft gehad in het Sauerland en heeft genoten van de vele bezienswaardigheden in de omgeving. Uw lof voor ons hotel, het culinaire aanbod in het buffetrestaurant en het uitgebreide ontbijt is een geweldige bevestiging voor ons team en we stellen uw positieve feedback zeer op prijs.

Het is bijzonder fijn om te horen dat u genoten heeft van de gezellige sfeer in onze hotelbar tijdens het karaoke-evenement en dat zowel de netheid als de grootte van uw kamer hebben bijgedragen aan uw tevredenheid. De ontspannende momenten in het zwembad en de sauna maken uw positieve indruk compleet.

We zijn bijzonder verheugd dat u overweegt om ons nog eens te bezoeken. Uw uitstekende recensies zijn een waardevolle motivatie voor ons om onze service met de grootste zorg te blijven leveren.

By Henri Mulder
Date of experience: 04/2026

Sfeervol Duits hotel die je als gast verwend met een all inclusive formule. Prachtige omgeving met vriendelijk personeel.

Beste Henri Mulder,

We zijn erg blij te lezen dat u ons hotel als een gastvrije plek heeft ervaren en dat ons all-inclusive concept uw verblijf bijzonder aangenaam heeft gemaakt. Uw lof voor ons team, de vriendelijke sfeer en de prachtige omgeving is een grote waardering voor ons dagelijkse werk.

Uw uitstekende beoordelingen voor de kamers, service, netheid, het restaurant en de prijs-kwaliteitverhouding betekenen veel voor ons en zijn een geweldige motivatie voor het hele team.

We danken u hartelijk voor uw aanbeveling en hopen u in de toekomst nog eens te mogen verwelkomen.

By Reisiger Veendam.
Date of experience: 04/2026

Dit hotel heeft de basis en potentie om voor zijn doelgroep een meer dan prima hotel te zijn. Ik denk dat het hotel een grote opfrisbeurt en modernisering nodig heeft. Receptie en personeel vriendelijk en behulpzaam. Niets mis mee. Ook de locatie is prima.

Geachte heer Veendam,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf bij ons zo gedetailleerd te beschrijven.

We zijn verheugd dat u de vriendelijkheid en behulpzaamheid van ons team en de locatie van het hotel heeft benadrukt. Uw waardering op deze punten is een welkome bevestiging van ons dagelijkse werk.

Tegelijkertijd danken we u voor uw openhartige opmerkingen over de faciliteiten en de sfeer van ons hotel. We nemen uw suggesties voor modernisering zeer serieus, omdat we veel waarde hechten aan het continu verbeteren van het comfort en welzijn van onze gasten. Uw opmerkingen over de kamer en de mogelijkheden van ons hotel zijn waardevolle input die we in onze toekomstige plannen zullen meenemen.

Nogmaals hartelijk dank voor uw eerlijke en evenwichtige feedback.

Algemeen directeur
Date of experience: 04/2026

Jammer dat de groep van de dorpsvrienden heel het weekend alles bepaalde wat er gebeurde.
Ze deden net of heel het hotel van hun was.

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf met ons te delen.

We zijn blij dat u met name tevreden was over de netheid, de kamers en ons culinaire aanbod, en dat u de prijs-kwaliteitverhouding positief heeft beoordeeld. We stellen uw complimenten zeer op prijs en het bevestigt het dagelijkse werk van ons team.

Tegelijkertijd betreuren we het dat uw verblijf werd beïnvloed door het gedrag van een bepaalde groep en dat u zich niet ongestoord heeft kunnen ontspannen. We nemen dergelijke feedback zeer serieus, aangezien het welzijn en de ontspanning van al onze gasten onze hoogste prioriteit hebben.

Hartelijk dank voor uw eerlijke feedback en uw openhartige opmerkingen. Ze helpen ons om onze service en de sfeer voor al onze gasten verder te verbeteren.