Sauerland Alpin Hotel hotel logohotel logo

Based on 1,339 reviews
By Jansen van Jorksveld
Date of experience: 10/2025

Eten had in de avond iets beter gekund. Was allemaal lauw. Personeel vriendelijk. Zelf nee. Sprekend. James goed alleen buitenkant op vijfde verdieping zou schoon gemaakt kunnen worden en wat onderhoud. Verder super gezellig en leuk

Beste Jansen van Jorksveld,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw gedetailleerde indrukken van uw verblijf met ons te delen.

We zijn verheugd te lezen dat u ons vriendelijke personeel, de netheid, uw kamer en de andere hotelfaciliteiten positief heeft beoordeeld. We waarderen vooral uw lof voor de gezellige sfeer en de algehele prettige ervaring.

We nemen uw opmerkingen over het diner en de temperatuur van het eten zeer serieus. Feedback zoals die van u is belangrijk voor ons om de kwaliteit van onze dienstverlening continu te bewaken. Uw feedback over de schoonmaak- en onderhoudsbehoeften van de buitenkant van de vijfde verdieping helpt ons ook bij het doorvoeren van gerichte verbeteringen.

Bedankt voor uw openhartige opmerkingen en de uitstekende recensie – het motiveert ons hele team. We verwelkomen u graag weer als gast bij een volgende gelegenheid.

By Wouterlood
Date of experience: 10/2025

Gastvrij en gezellig hotel met goede service

Beste Wouterlood,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf met ons te delen.

Het doet ons bijzonder veel plezier te lezen dat u de gastvrijheid, de gezellige sfeer en de service in ons hotel als bijzonder positief heeft ervaren. Uw uitstekende beoordelingen van de kamers, de netheid, het restaurant, het zwembad en de prijs-kwaliteitverhouding zijn een grote erkenning voor ons hele team.

Uw feedback is een waardevolle motivatie voor ons om ons serviceniveau dagelijks hoog te houden. Wij hopen u in de toekomst opnieuw als gast te mogen verwelkomen.

Herzliche Grüße

By Kreke
80+ years
Date of experience: 10/2025

wir kommen wieder! Wir erzählen Familie, Freunden und Bekannten, wie begeistert wir vom Hotel sind.

Sehr geehrter Kreke,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre so erfreulichen Eindrücke von Ihrem Aufenthalt bei uns mitzuteilen.

Es ist uns eine große Freude zu erfahren, wie begeistert Sie von unserem Haus sind und dass Sie diese positiven Erfahrungen an Familie, Freunde und Bekannte weitergeben möchten. Ihr Lob für alle Bereiche – angefangen bei den Zimmern, über Service und Sauberkeit bis hin zu Restaurant, Schwimmbad und dem Preis-Leistungsverhältnis – wissen wir sehr zu schätzen. Eine so hohe Zufriedenheit und Ihre Bereitschaft zur Weiterempfehlung sind für unser gesamtes Team eine wunderbare Anerkennung und Ansporn zugleich.

Wir danken Ihnen herzlich für Ihr Vertrauen und freuen uns schon jetzt darauf, Sie bei Ihrem nächsten Besuch wieder begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

Geschäftsführer
Reviewed: 5 weeks ago (27/10/2025)
Date of experience: 10/2025

wat verouderd hotel maar hygiene ok, eten in orde keuze genoeg.
prijs kwaliteit ok

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken met ons te delen.

We zijn verheugd dat u tevreden was over de netheid van ons hotel, het eten en de prijs-kwaliteitverhouding. Uw positieve feedback over de verschillende aspecten, zoals de kamers, de service, het restaurant en het zwembad, is een bijzonder waardevolle erkenning voor ons hele team.

Tegelijkertijd hebben we nota genomen van uw opmerking over de ouderdom van het hotel. Uw eerlijke feedback helpt ons om rekening te houden met de verwachtingen van onze gasten en continu te werken aan verbeteringen.

We hopen u in de toekomst weer te mogen verwelkomen.

By Berend
Date of experience: 10/2025

Prima hotel met goed restaurant.
Kamers zijn aan vervanging sanitair/douche en wc toe.
Warm waterbediening douche niet optimaal.
Begrijp dat een renovatie een grote investering is en dat dan andere tarieven zullen moeten worden berekend.

Beste Berend,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw gedetailleerde feedback met ons te delen. We zijn verheugd dat u heeft genoten van ons restaurant en de service, en dat u de netheid en prijs-kwaliteitverhouding als positief heeft ervaren.

We stellen uw openhartige opmerkingen over de kamerfaciliteiten en badkamers zeer op prijs. Uw begrip voor de uitdagingen van een renovatie toont aan hoe aandachtig u ons etablissement heeft bekeken.

We verwelkomen u graag weer in de toekomst.

Date of experience: 10/2025

We zijn eerder bij jullie te gast geweest naar tevredenheid, zo ook nu. Maar graag aandacht voor de genoemde punten.

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u opnieuw onze gast was en dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken met ons te delen.

We zijn blij dat u ook deze keer over het algemeen tevreden was. We nemen uw opmerkingen over de afzonderlijke onderdelen zeer serieus. Feedback zoals die van u is uiterst belangrijk voor ons, omdat het ons de mogelijkheid biedt om gericht te werken aan verbeteringen en de kwaliteit van onze dienstverlening verder te verbeteren.

We danken u voor uw vertrouwen en hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

Date of experience: 10/2025

De prijs kwaliteit verhouding was goed. De ligging is ook goed. De algemene indruk was ook goed, alleen hadden we allen (6 volwassenen) een minder gevoel wat betreft de gastvrijheid. In dit verband wijs ik naar het bovenstaande.

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf uitgebreid met ons te delen.

We zijn blij dat u de prijs-kwaliteitverhouding, de locatie en de algehele indruk van ons hotel positief heeft beoordeeld. We nemen uw complimenten over deze aspecten graag in ontvangst.

Tegelijkertijd betreuren we het zeer dat u en uw reisgenoten zich niet helemaal welkom voelden wat betreft gastvrijheid. Uw feedback is zeer waardevol voor ons, aangezien de tevredenheid van al onze gasten en een warm welkom voor ons van het grootste belang zijn. We nemen uw feedback zeer serieus en zullen deze gebruiken als een kans om onze servicekwaliteit verder te onderzoeken en te verbeteren.

Bedankt ook voor uw evenwichtige feedback over de individuele aspecten, zoals de kamers, de netheid, het restaurant en het zwembad. Uw constructieve input helpt ons om de gastervaring continu te verbeteren.

By Van soest
Reviewed: 6 weeks ago (25/10/2025)
Date of experience: 10/2025

Ik miste de telefoon op de kamer
Niet iedere dag schone handdoeken.
Erg stoffig op de kamer.
Iedere ochtend werden wij wakker om 6.00 uur omdat men de bevoorrading kwam brengen.
Het panoramisch uitzicht was op de bevoorrading en op een vuilnis container. Kamer gevraagd dichtbij de lift ivm moeilijk ter been zijn. Krijgen kamer achter in de gang.
Kamer erg gedateerd.

Beste Van Soest,

Bedankt dat u de tijd heeft genomen om uw ervaring bij ons zo gedetailleerd te beschrijven.

Het spijt ons ten zeerste dat uw verblijf gepaard is gegaan met enig ongemak en wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak. We nemen de punten die u heeft genoemd met betrekking tot de kamerfaciliteiten, de netheid en de locatie zeer serieus. We begrijpen dat het ontbreken van een telefoon op de kamer en het uitzicht op de bezorgruimte en een afvalcontainer niet aan uw verwachtingen voor een ontspannende ervaring voldeden. De overlast in de vroege ochtend en de toewijzing van een kamer aan het einde van de gang, ondanks uw verzoek om de lift dichtbij te hebben, zijn ook aspecten die we intern zullen bespreken.

We zullen uw feedback over de schoonmaak en de frequentie van handdoekwisselingen gebruiken als een kans om onze procedures op deze gebieden te evalueren. Uw opmerkingen helpen ons enorm om onze dienstverlening specifiek te verbeteren en in de toekomst beter in te spelen op individuele behoeften.

Ondanks bovenstaande punten hopen we dat u een prettig verblijf bij ons heeft gehad en verwelkomen we u graag terug om onze verbeteringen te bekijken.

Met vriendelijke groet

80+ years
Reviewed: 6 weeks ago (24/10/2025)
Date of experience: 10/2025

Essen sehr gut und vielseitig
Sehr erstaunt über großzügiges Getränkeangebot
Dito. Angebot Handtücher
Freundliches Personal
Breites Angebot Freizeit Sauna, Schwimmbad, Kegelbahnen etc.

Sehr geehrter Gast,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre überaus positive Bewertung und Ihre Eindrücke von Ihrem Aufenthalt mit uns zu teilen.

Es freut uns besonders, dass unser kulinarisches Angebot, die Auswahl an Getränken und die Großzügigkeit bei Handtüchern Ihre Erwartungen übertreffen konnten. Ihr Lob für die Freundlichkeit unseres Teams bedeutet uns ebenso viel und motiviert uns, weiterhin für eine angenehme Atmosphäre zu sorgen.

Dass Sie unser vielfältiges Freizeitangebot, einschließlich Sauna, Schwimmbad und Kegelbahnen, so wertschätzen, freut uns sehr. Auch Ihre exzellenten Bewertungen in allen Bereichen – von den Zimmern über den Service und die Sauberkeit bis hin zum Restaurant und dem Preis-Leistungsverhältnis – sind für uns eine schöne Bestätigung unserer täglichen Bemühungen.

Wir danken Ihnen herzlich für Ihre Weiterempfehlung und hoffen, Sie bei künftigen Aufenthalten wieder begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

Geschäftsführer
Reviewed: 6 weeks ago (24/10/2025)
Date of experience: 10/2025

Prima prijs kwaliteit verhouding alleen jammer dat we helemaal bovenin zaten viel wet tegen dat trap lopen

Geachte gast,

We zijn blij te horen dat u tevreden was met de prijs-kwaliteitverhouding en met vele aspecten van ons hotel, zoals de kamers, de service, de netheid, het restaurant en het zwembad. Uw positieve feedback is een belangrijke motivatie voor ons hele team.

Tegelijkertijd betreuren we het ten zeerste dat uw verblijf op de bovenverdieping en de bijbehorende trap u ongemak hebben bezorgd. We begrijpen hoe lastig dit kan zijn en danken u voor uw openhartige reactie. Dit helpt ons om te blijven nadenken over en het comfort van onze gasten te optimaliseren.

We danken u nogmaals voor uw eerlijke feedback en hopen u in de toekomst weer te mogen verwelkomen.