Sauerland Alpin Hotel hotel logohotel logo

Based on 1,467 reviews
Reviewed: 2 months ago (09/01/2026)
Date of experience: 01/2026

Das Hotel ist schön rustikal gehalten, sehr gemütlich mit viel Holz. Das Servicepersonal ist absolut zuvorkommend und freundlich! Über das Buffet gibt es nichts zu meckern, sehr gutes Essen, auch vegan. Kann ich nur empfehlen!

Sehr geehrter Gast,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre positiven Eindrücke mit uns zu teilen.

Es freut uns sehr zu lesen, dass Ihnen das rustikale Ambiente unseres Hauses gefallen hat und Sie sich in der gemütlichen Atmosphäre wohlgefühlt haben. Ihr besonderes Lob für unser Servicepersonal erfüllt uns mit Stolz – es ist uns ein großes Anliegen, unseren Gästen stets freundliche und zuvorkommende Betreuung zu bieten.

Auch Ihre anerkennenden Worte für das Buffet und die Qualität der Speisen, insbesondere das vegane Angebot, wissen wir sehr zu schätzen. Es bedeutet uns viel, dass Sie uns weiterempfehlen und so eine positive Erinnerung an Ihren Aufenthalt behalten haben.

Vielen Dank für Ihre Rückmeldung und das Vertrauen, das Sie uns entgegenbringen. Wir hoffen, Sie bald wieder bei uns begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

By Gerda
Reviewed: 2 months ago (09/01/2026)
Date of experience: 01/2026

We zijn tevreden. Vriendelijk personeel, goede service
Mooie locatie, prachtige omgeving
Gratis bus

Beste Gerda,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken van uw verblijf bij ons met ons te delen.

We zijn blij te horen dat u tevreden was over ons vriendelijke team, de kwaliteit van de service en de prachtige omgeving. De locatie van ons hotel is voor ons van bijzonder belang, dus uw positieve feedback over de omgeving en de gratis busdienst is een geweldig compliment.

We stellen uw uitstekende beoordelingen van de verschillende onderdelen, van de service en het restaurant tot de prijs-kwaliteitverhouding, zeer op prijs. We nemen uw feedback over het zwembad ook ter harte, want uw welzijn staat bij ons altijd voorop.

Bedankt voor uw bereidheid om ons aan te bevelen en we hopen u snel weer te mogen verwelkomen.

Date of experience: 01/2026

Een gedateerd hotel, maar dat zal mij er niet van weerhouden om naar terug te keren. Prijs/kwaliteitsverhouding is goed. Omgeving is schitterend.
Wat ik wel een minpunt vond was het ontbreken van brandmelders op de kamer! Kunnen ze op de gang hangen, maar het geeft geen veilig gevoel.
Oh saunabedjes, desnoods in die naastgelegen (ongebruikte) ruimte zou prettig zijn. Je kunt na je saunabezoek niet even relaxen

Geachte gast,

Hartelijk dank voor het zo gedetailleerd delen van uw ervaringen en indrukken van uw verblijf bij ons.

We zijn blij te horen dat u de uitstekende locatie van ons hotel en de prijs-kwaliteitverhouding op prijs stelde. Uw feedback laat zien dat, ondanks de ietwat gedateerde ambiance, de algehele indruk en de unieke omgeving hebben bijgedragen aan een aangenaam verblijf.

We nemen uw opmerkingen over de voorzieningen en de veiligheid, met name het ontbreken van rookmelders op de kamer, zeer serieus. Het gevoel van veiligheid van onze gasten is onze hoogste prioriteit. We stellen uw feedback over de sauna en het ontbreken van een ontspanningsruimte na gebruik ook zeer op prijs. We zullen uw suggestie om hiervoor een geschikte ruimte te creëren zorgvuldig overwegen.

Hartelijk dank voor uw eerlijke opmerkingen en we zouden u, ondanks deze kleine tekortkomingen, graag nog eens verwelkomen.

By Monika Resch
Date of experience: 01/2026

Das Hotel müsste mal renoviert werden. Die Fensterbänke in der Bar müssen gestrichen werden, da die Farbe abblättert, der Eingangsbereich ist auch nicht sehr einladend. Das Hunde im Hotel erlaubt sind wussten wir, wir haben nichts gegen Hunde - aber, dass Hunde in der Bar mit auf den Bänken sitzen, mit ihren dreckigen Pfoten, ist nicht besonders gut, vor allen Dingen wenn man etwas helles anhat und sich dann dahin setzt wo vorher ein Hund war.

Sehr geehrte Frau Resch,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, uns ausführlich Ihre Eindrücke zu Ihrem Aufenthalt mitzuteilen.

Wir bedauern, dass der Zustand des Hauses und insbesondere die Fensterbänke in der Bar sowie der Eingangsbereich Ihren Erwartungen nicht entsprochen haben. Ihre Hinweise auf die abblätternde Farbe und die Atmosphäre beim Betreten des Hotels nehmen wir sehr aufmerksam zur Kenntnis, denn solche Rückmeldungen sind für uns eine wertvolle Hilfe, um gezielte Verbesserungen in Angriff zu nehmen.

Auch das von Ihnen geschilderte Erlebnis mit den Hunden in der Bar verstehen wir gut. Es tut uns leid, wenn dies Ihr Wohlbefinden beeinträchtigt hat – besonders, wenn dadurch die Sitzmöglichkeiten für Gäste eingeschränkt waren. Ihr Eindruck hilft uns, bestehende Regelungen noch einmal zu überdenken, um sowohl Hundebesitzern als auch allen anderen Gästen einen angenehmen Aufenthalt zu ermöglichen.

Gleichzeitig freuen wir uns über Ihr Lob für unseren Service sowie Ihre positiven Bewertungen hinsichtlich Sauberkeit, Restaurant und Preis-Leistungsverhältnis. Die Zufriedenheit unserer Gäste in diesen Bereichen bedeutet uns sehr viel und bestätigt das Engagement unseres Teams.

Wir danken Ihnen herzlich für Ihre Offenheit und hoffen, Sie bei einer weiteren Gelegenheit unter verbesserten Bedingungen erneut begrüßen zu dürfen.

Herzliche Grüße

Date of experience: 01/2026

Es ist ein gemütliches Hotel ,aber es gibt nur einen kleinen Aufzug bis zur 3. Etage.

Sehr geehrte Frau Leibrandt,

herzlichen Dank, dass Sie sich die Zeit genommen haben, Ihre Eindrücke von Ihrem Aufenthalt mit uns zu teilen.

Es freut uns sehr, dass Sie unser Hotel als gemütlich empfunden und insbesondere das Restaurant sowie das Preis-Leistungsverhältnis so positiv bewertet haben. Auch Ihre lobenden Rückmeldungen zu Zimmer, Service und Sauberkeit wissen wir sehr zu schätzen und leiten diese Anerkennung gerne an das Team weiter.

Ihren Hinweis zum Aufzug nehmen wir aufmerksam zur Kenntnis. Rückmeldungen wie diese sind für uns besonders wichtig, um den Komfort für unsere Gäste stetig zu überprüfen und gegebenenfalls zu verbessern. Auch Ihre Einschätzung zum Schwimmbad finden wir hilfreich und bedanken uns für Ihre Offenheit.

Wir danken Ihnen für Ihre Weiterempfehlung und würden uns freuen, Sie bei Ihrem nächsten Aufenthalt erneut bei uns begrüßen zu dürfen.

Viele Grüße,

Date of experience: 01/2026

Prima hotel met alle faciliteiten

Geachte gast,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw positieve ervaringen met ons te delen.

We zijn erg blij dat u tevreden was over ons hotel en onze faciliteiten. Uw uitstekende beoordelingen van de kamers, service, netheid, het restaurant en de prijs-kwaliteitverhouding zijn een grote motivatie voor ons hele team.

We stellen uw complimenten over het zwembad en uw bereidheid om ons aan te bevelen ook zeer op prijs. Uw feedback laat ons zien dat onze inzet door onze gasten wordt gewaardeerd.

By J.Piels
Date of experience: 01/2026

WE hebben 4 hele leuke dagen gehad. Hele mooie wandelingen in de omgeving van het hotel gedaan. Het is winter en er lag ca. 30 a 35cm sneeuw, temperatuur ca. -5 graden. 's avonds gezellig in de bar gezeten te kaarten. Erg vriendelijke mensen. Zeer aan te bevelen.

Beste J. Piels,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw verblijf zo uitgebreid te beschrijven en uw positieve indrukken met ons te delen.

We zijn erg blij te lezen dat u vier heerlijke dagen bij ons heeft doorgebracht en genoten heeft van het prachtige winterlandschap rondom het hotel. Het is met name fijn dat u de gezellige sfeer in de bar 's avonds en de vriendelijke ontmoetingen heeft benadrukt – dit zijn precies de momenten die voor ons als team het belangrijkst zijn.

We stellen uw uitstekende beoordelingen van de kamers, service, netheid en diverse faciliteiten zeer op prijs. Uw vriendelijke woorden over de prijs-kwaliteitverhouding en uw bereidheid om ons hotel aan te bevelen, worden ook zeer gewaardeerd en zijn een grote motivatie.

We hopen u snel weer te mogen verwelkomen en danken u nogmaals voor uw vertrouwen.

By Robben

Goed waar voor je geld

Geachte heer Robben,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw indrukken met ons te delen.

We zijn verheugd dat u de prijs-kwaliteitverhouding van ons hotel positief heeft beoordeeld en dat u over het algemeen tevreden was met uw verblijf. We stellen uw feedback over de kamers, de service, het restaurant en het zwembad bijzonder op prijs – dit geeft ons waardevolle inzichten om onze gasten een positieve ervaring te blijven bieden.

We hebben uw opmerking over de netheid ter harte genomen en zien dit als een stimulans om nog beter aan de behoeften van onze gasten op dit gebied te voldoen.

Het is fantastisch om te weten dat u ons graag zou aanbevelen. Hartelijk dank voor uw vertrouwen.

Directeur
Reviewed: 2 months ago (06/01/2026)
Date of experience: 01/2026

Ein wenig in die Jahre gekommen,aber Zimmer war sauber, super toll für Hunde und Kinder. Wir haben uns wohl gefühlt und würden wieder kommen.

Sehr geehrter Gast,

Es freut uns sehr, dass Sie und Ihre Familie sich bei uns wohl gefühlt haben und insbesondere die Sauberkeit Ihres Zimmers sowie die Hundefreundlichkeit unseres Hauses positiv hervorheben. Dass unsere Angebote sowohl für Kinder als auch für Vierbeiner angenehm sind, ist für uns ein schönes Kompliment.

Auch Ihr Lob für unseren Service, das Restaurant, das Schwimmbad und das Preis-Leistungsverhältnis schätzen wir sehr. Ihre hohe Bereitschaft, uns weiterzuempfehlen und erneut zu besuchen, ist für das gesamte Team eine wunderbare Anerkennung und Bestätigung unseres täglichen Engagements.

Wir danken Ihnen herzlich für Ihr wertvolles Feedback und würden uns freuen, Sie bei einer weiteren Gelegenheit wieder bei uns begrüßen zu dürfen.

Herzliche Grüße

By Schepers
Reviewed: 2 months ago (06/01/2026)
Date of experience: 01/2026

Zoals eerder aangeven kwamen we altijd graag bij jullie omdat de balans tussen prijs en kwaliteit goed was. Deze ervaring was echt veel minder nu en voor het geld dat we bij jullie uitgegeven hebben zijn er veel goede alternatieven in de regio. Wij denken dat er ook veel meer winst te halen valt uit de bar, zet een borrelplankje, mini snacks of bitterbal op de kaart zodat mensen die kunnen kopen. De bar is een hele mooie plek maak daar meer gebruik van. Deze beoordeling is puur voor jullie als hotel en hoeft niet openbaar geplaatst te worden we hebben geen intentie om jullie negatief openbaar verwijten te maken omdat we ook mooie tijden bij jullie hebben beleefd. We hopen dat jullie er wat van kunnen leren voor nu en in de toekomst.

Geachte heer Schepers,

Hartelijk dank dat u de tijd heeft genomen om uw gedetailleerde en constructieve feedback over uw recente verblijf met ons te delen.

Het spijt ons te horen dat uw meest recente bezoek niet aan de positieve ervaringen van voorgaande jaren voldeed en dat u de prijs-kwaliteitverhouding dit keer minder dan bevredigend vond. Wij nemen uw opmerkingen over de kamer, de netheid, het restaurant, het zwembad en de service zeer serieus en beschouwen deze als duidelijke verbeterpunten om ons te helpen onze gebruikelijke standaarden weer te bereiken.

Wij hebben uw suggesties met betrekking tot de inrichting en het gebruik van de bar, met name het aanbod van lichte snacks en geschikte maaltijden, zeer serieus genomen. Wij begrijpen dat een uitnodigende en aantrekkelijke bar aanzienlijk kan bijdragen aan de algehele ervaring – zeker als u in het verleden van uw verblijf bij ons heeft genoten.

Wij willen u hartelijk bedanken voor uw open en positieve feedback, die expliciet gericht is op constructieve verbetering. Uw verzoek om deze recensie niet te publiceren zullen wij uiteraard respecteren. Feedback zoals die van u is van onschatbare waarde en stelt ons in staat gerichte veranderingen door te voeren en de gastervaring duurzaam te verbeteren.

We zouden het een genoegen vinden u in de toekomst weer te mogen verwelkomen en hopen u opnieuw te kunnen imponeren.

Algemeen directeur