SCHWARZWALD PANORAMA hotel logohotel logo

Date of experience: 08/2026

Essensauswahl bei HP nicht zufriedenstellend - An dder Bar erhielten wir anstelle bestelltem Aperil einen Wermut mit Wasser

Business
Date of experience: 07/2026

Allumpfänglich gut. Ausser dei Rechungsausstellung am Morgen hat etwas lange gedauert. das leider schon zum wiederholten mal.

Date of experience: 08/2026

Wir hatten einen sehr schönen Aufenthalt und konnten uns in den zwei Tagen wunderbar erholen. Besonders begeistert hat uns der Spa-Bereich mit seinem traumhaften Blick auf den Schwarzwald – einfach perfekt zum Entspannen. Das gesamte Hotel hat einen sehr guten Eindruck hinterlassen. Wir vergeben eine klare 5-Sterne-Bewertung und kommen gerne wieder. Vielen Dank für die schöne Zeit!

Date of experience: 08/2026

Sehr freundliche Mitarbeiter, hatten ein tolles Zimmer mit großem Balkon. Schönes Schwimmbad mit Wirlpool und Terrasse mit Liegen
Waren sehr zufrieden, haben uns wohl gefühlt.

Mooi hotel, maar voor een 4-sterrenhotel toch enkele belangrijke werkpunten

We verbleven in Hotel Panorama en waren bij aankomst meteen onder de indruk van het prachtige hotel en de mooie kamers. Toch waren er tijdens ons verblijf verschillende zaken die ons tegenvielen, zeker gezien het 4-sterrenniveau dat het hotel pretendeert.

We reisden met drie personen en een hond en hadden, zoals voorzien, twee kamers. Eén kamer lag aan de voorkant van het hotel met een mooi uitzicht, terwijl de andere aan de achterzijde lag met eigenlijk helemaal geen uitzicht. Toch betaalden we voor beide kamers dezelfde prijs. Dat vinden we niet echt correct, aangezien de ligging en het uitzicht duidelijk van een verschillend niveau waren.

Bij het inchecken kregen we ook geen informatie over de KONUS-kaart. Pas op de tweede dag zijn we er zelf naar gaan vragen. Ook over wandelingen of mogelijkheden in de omgeving kregen we geen informatie. Het zou toch een kleine moeite zijn om bij aankomst even te vragen wat de gasten graag doen of hen hierover wat informatie mee te geven.

Op de kamer was de eerste dag gratis water voorzien, maar vanaf de tweede dag niet meer. We vragen ons af waarom dit niet gewoon dagelijks kan worden aangevuld. Ook werden de wellnesshanddoeken vanaf de tweede dag niet meer vervangen, zelfs niet de daaropvolgende dagen. De vanity kit en dergelijke werden eveneens niet opnieuw aangevuld, terwijl we ervan uitgaan dat dit bij een 4-sterrenhotel tot de dagelijkse service behoort.

Omdat we met onze hond reisden, moesten we ontbijten en dineren op het terras. Helaas was de service daar erg wisselend en soms ronduit beperkt. Van dag tot dag was er een duidelijk verschil in bediening. Bovendien werden mensen die enkel iets kwamen drinken en roken tussen de gasten geplaatst die aan het eten waren. Dat was bijzonder storend. Ook de netheid van het terras kon beter; voor een 4-sterrenhotel mag dit toch dagelijks grondig worden geveegd.

Het ontbijtbuffet was daarentegen zeer goed en uitgebreid. Wel vinden we dat koffie standaard aan tafel zou mogen worden gebracht. Het afruimen van de tafels gebeurde bovendien onvoldoende. Door de vele wespen die op het zoete buffet en het eten afkwamen, moesten we op een bepaald moment zelfs zelf met onze vuile borden naar binnen gaan.

Wat het parkeren betreft: er is gratis parking, wat uiteraard positief is, maar er zijn veel te weinig plaatsen. Wie geen plaats vindt, kan betalend ondergronds parkeren. Dat vinden we niet helemaal eerlijk: de ene gast kan gratis parkeren terwijl de andere, enkel omdat de parking volzet is, moet betalen.

Ook de wellness vonden we een aandachtspunt. Deze gaat pas om 16 uur open. Zeker in de zomer zou een vroegere opening wenselijk zijn. Na het diner blijft er immers maar weinig tijd over om er nog rustig van te genieten.

Het personeel is grotendeels vriendelijk, maar de communicatie is soms moeilijk omdat verschillende medewerkers nauwelijks Engels spreken. Voor een hotel van dit niveau en met een internationaal publiek vinden we dat toch een belangrijk werkpunt.

Kort samengevat: een prachtig hotel met mooie kamers, een uitstekend ontbijt en grotendeels vriendelijk personeel, maar met verschillende details in service, communicatie en organisatie die beter kunnen. Voor een 4-sterrenhotel verwachten we toch net dat beetje extra aandacht voor de gast.

By Hart
Date of experience: 07/2026

Es wird sich Mühe gegeben, ein moderneres Erscheinungsbild zu erschaffen in den Zimmern. In den Fluren ist es etwas altbacken.

Date of experience: 08/2026

Folgende Zustände waren für unseren Urlaub nicht eingeplant: Parkplatzsuche, obwohl bei der Buchung ein Parkplatz vor dem Haus bestätigt wurde. Die Rezeption war nicht in der Lage ein Taxi zu bestellen. Nach Mithilfe hat es dann geklappt. Das Telefon auf dem Zimmer hat keine Funktion. Bevor wir das Zimmer bezogen, war ein Hundebesitzer in diesem Zimmer. Das hat man nicht nur gerochen, sondern auch gesehen. Der Zimmerservice sollte hier mehr Hygiene betreiben. bei der Buchung sollte der Gast informiert werden, dass er im Voraus das Restaurant zu buchen hat, da es sonst eventuell keine freien Plätze mehr gibt.

By Schmidt
Date of experience: 07/2026

Das man eine Sicherheitsleistung hinterlegen musste obwohl die Übernachtung schon bezahlt wurde, hatte ein bitteren Nachgeschmack. Auch das Unterschreiben, um für mögliche Schäden aufkommen zu müssen fanden wir negativ. Dann hätte man mit dem Personal durch das Zimmer laufen müssen um eine Bestandsaufnahme durchzuführen. Ich selbst habe vorsorglich von allen sichtbaren Schäden ein Foto gemacht. So startet man gerne in den Urlaub!

By Wolfgang W.
Reviewed: 2 weeks ago (03/08/2026)
Date of experience: 08/2026

Sehr gut, wir waren voll zufrieden und hatten ruhige, genussvolle Tage und können die Lokation auf jeden Fall weiter empfehlen.

Reviewed: 2 weeks ago (03/08/2026)
Date of experience: 07/2026

Großartiges Hotel in Bestlage. Wunderbarer Spa-Bereich. Mit ausreichend Sonnenliegen sowohl innen als auch außen. Perfektes, reichhaltiges Frühstück. Aufmerksames Personal. Freundlicher Gastroservice. Gutes Essen. TG-Einfahrt ist grenzwertig für etwas "längere" PKWs. Ausreichend E-Lademöglichkeiten in der TG und im Außenbereich.